Bij soep denk je misschien eerder aan de winter dan aan de zomer, maar toch vind ik ook ’s zomers soep erg lekker. Enerzijds omdat ik het gewoon praktisch vind om met soep restjes groente op te maken, maar ook omdat ik dol ben op iets warms bij de lunch. Het vult lekker en je krijgt meteen een flinke portie goede vitamines binnen. Nu scheelt het ook dat we er sinds kort een grote vriezer bij hebben, dus dat maakt het supermakkelijk om regelmatig een grote pan soep te maken en in kleine porties in te vriezen. Op deze manier heb je altijd soep in huis en hoef je ook niets weg te gooien.
Vandaag een recept voor broccoli-courgette soep. Simpelweg omdat ik deze twee dingen nog over had. De champignons geven de soep een extra bite, maar je kunt ze ook weglaten.
Ook al ziet het er voor sommigen misschien wel erg groen en gezond uit, deze soep is niet alleen gezond, maar ook superlekker. Probeer em maar eens uit zou ik zeggen!
Wat heb je nodig?
- 1 ui, gesnipperd
- 1 stronk broccoli, in roosjes
- 1 courgette, in stukjes
- 1 bak champignons (kastanje), in vieren of in plakjes
- roomboter
- 2 el bloem
- 750 ml groentebouillon
- peterselie
- zout en peper
- eventueel scheutje room
Hoe maak je het?
- Fruit de ui in een klont roomboter.
- Voeg de champignons toe en bak even mee. Voeg vervolgens ook de bloem toe en roer het geheel goed door.
- Giet de bouillon erbij en blijf goed roeren.
- Daarna doe je ook de broccoli en courgette erbij. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met wat peterselie, zout en peper.
- Meng voor een romige soep ook een scheutje room door de soep.