Noedelsoep is een Japans gerecht en wordt ook wel ‘ ramen’ genoemd. Ramen is een kruidige bouillonsoep met noedels, allerlei soorten groenten en naar voorkeur vis, vlees of ei er bij. In Japan laten ze de bouillon uren trekken (soms wel 20 uur), maar ik deel een sneller receptje met jullie. Deze soep heb je binnen een half uur op tafel.
De noedels in deze soep zijn speciale ramen noedels, maar als je gewone noedels wilt gebruiken kan dat ook. Voor de toppings in deze soep heb ik gekozen voor paksoi, taugé, gerookte kipfilet en een gekookt eitje. Maar je kunt ook de kipfilet weg laten en er shiitakes of garnalen aan toevoegen. Oftewel eindeloos combineren dus.
Door de noedels vult de soep goed en is het dus zeker ook geschikt als avondmaaltijd.
Wat heb je nodig? (2 porties)
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 liter water
- 1 tl vissaus
- 2 el sojasaus
- 2 cm gember
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 4 eieren
- 2 x 90 gram ramen of noedels (bijvoorbeeld van het merk Go-Tan of Hakubaku)
- 1 gerookte kipfilet (a 200 gram)
- 1 stronk paksoi
- 1 bakje tauge
Hoe maak je het?
- Doe het water, de bouillontabletten, de sojasaus en vissaus in de pan.
- Schil de gember en rasp boven de pan. Voeg ook de geperste knoflook toe.
- Laat het geheel op laag vuur 10 minuten koken.
- Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Laat de eieren schrikken, pel de schaal er af en snij ze door midden.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en verdeel over de kommen.
- Snij de paksoi en kip in reepjes.
- Verdeel de paksoi, kip en taugé over de noedels en schenk de hete bouillon er over heen.
- Leg de eieren met de snijkant naar boven in de soep.