Een lekker, makkelijk en koolhydraatarm recept is deze Mexicaanse ovenschotel. Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken! Echt comfort food. Chili con carne is dan ook een gerecht wat regelmatig bij ons op tafel staat. Dit keer aten we chili con carne als ovenschotel met een laagje geraspte kaas. Serveer met een groene salade en een lepel crème fraîche.
Op deze manier niet koolhydraatarm, maar je kunt het gehaktmengsel ook serveren in een wrap of taco met wat geraspte kaas er over. Ook erg lekker!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 400 gram gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijn geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 150 gram geraspte kaas
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl chilipoeder (optioneel)
- zout en peper
- eventueel crème fraîche en sla
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook op laag vuur.
- Voeg het gehakt toe, bak dit rul en bruin op middelhoog vuur. Doe daarna ook de paprikablokjes er bij en bak even mee.
- Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, komijn, zout, peper en eventueel chilipoeder toe.
- Draai het vuur laag en laat 5 minuutjes sudderen.
- Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal en strooi geraspte kaas er over heen
- Zet de ovenschaal in de oven gedurende 15-20 minuten.
Variatietip: voeg een uitgelekt blikje kidneybonen en/of blikje mais toe na stap 4.