Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Vandaag, zo vlak voor de kerst, een heerlijke pasta voor in de winter of herfst: pasta met pompoen, champignons en saucijs. Alleen al om te zien is het een superleuk gerecht. Het is ook nog eens makkelijk te maken en supergezond. Pompoen bevat namelijk veel vitamine A, C en E.

Daarnaast zit pompoen boordevol B-vitamines, mineralen en omega 3 vetten. Er zijn maar weinig groenten die zoveel vitamines bevatten in zulke hoge hoeveelheden. Een ideale oppepper voor als je verkouden of grieperig bent.

Ik gebruik voor het gemak altijd pompoenblokjes uit de vriezer, omdat ik niet zo handig ben in het slachten van een pompoen. Maar verse pompoen kan uiteraard ook. De blokjes die je dan overhoudt kun je invriezen voor de volgende keer. Gelukkig zit er praktisch geen verschil tussen groenten uit de diepvries of verse groenten, dus je keuze hierin heeft geen invloed op de hoeveelheid vitamientjes! Wil je hier meer over weten bekijk dan deze pagina bij het voedingscentrum: geen verschil tussen onbewerkte groente en fruit in vergelijking tot groente en fruit uit blik of de diepvries.

Pasta met pompoen en rundersaucijs

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
  • 4 rundersaucijzen
  • 200 gram kastanjechampignons, in grove plakken
  • 400 gram pompoenblokjes (ontdooid als ze uit de diepvries komen)
  • 300 gram penne
  • 150 gram grana padano, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 citroen
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • zout en peper
Hoe maak je het?
  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin de ui en knoflook met de oregano en tijm.
  3. Voeg vervolgens de rundersaucijzen toe en schep regelmatig om.
  4. Voeg na 5 minuten de champignons en pompoenblokjes toe en bak deze nog 5 minuten mee.
  5. Rasp de citroen en pers een helft van de citroen uit.
  6. Voeg de gekookte pasta samen met de geraspte kaas, citroenschil en citroensap toe aan het pompoenmengsel. Schep het mengsel goed door.
  7. Breng de pasta eventueel nog op smaak met zout en peper.
4/5 (2 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, […]

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ook dit jaar hoop ik weer veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten met jullie te delen. Vandaag een receptje voor bloemkoolrijst met kip stroganoff. Een receptje qR tegelijkertijd lekker is en koolhydraatarm. Tegenwoordig is het erg gewild om koolhydraatarm te eten. Wij […]



2 reacties op “Pasta met pompoen, champignons en saucijs”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *