Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ook dit jaar hoop ik weer veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten met jullie te delen. Vandaag een receptje voor bloemkoolrijst met kip stroganoff. Een receptje qR tegelijkertijd lekker is en koolhydraatarm.
Tegenwoordig is het erg gewild om koolhydraatarm te eten. Wij proberen (zeker na de feestdagen) komende periode ook de koolhydraten wat te minderen. Het is erg simpel om tijdens je avondmaaltijd te kijken naar dingen die je kunt vervangen of weglaten.
Zoete aardappel in plaats van aardappel, courgetti in plaats van spaghetti en bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst. Dat laatste hadden we nog nooit geprobeerd, dus ik was erg benieuwd maar het was erg lekker. Zeker in combi met deze heerlijke kip stroganoff. Eet smakelijk!
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
- 1 kleine bloemkool
- 400 gram kipfilet (in blokjes)
- 1 bakje champignons
- 1 rode paprika (in stukjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 150 ml creme fraiche of slagroom
- 140 gram tomatenpuree
- paprikapoeder
- zout en peper
- olijfolie
- Keukenmachine (of staafmixer)
Hoe maak je het?
- Hak de bloemkool in grove stukken en maal fijn in een keukenmachine tot ongeveer de grootte van een rijstkorrel(je kunt hiervoor ook de stronk gebruiken). Je kunt ook een staafmixer gebruiken, dit neem alleen wat meer tijd in beslag omdat je kleinere hoeveelheden per keer kunt doen.
- Verhit een scheutje olie of boter in een braadpan en fruit de gesnipperde ui.
- Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder en voeg deze toe als de ui glazig is. Bak de kipstukjes rondom bruin.
- Voeg daarna de paprikastukjes en champignons toe. Bak deze kort op hoog vuur en laat vervolgens op laag vuur even garen.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg tot slot de creme fraiche toe. Maak de saus eventueel wat pittiger met een paar druppels tabasco. Laat het geheel onder constant roeren warm worden.
- Ondertussen verhit je een klein scheutje olijfolie in een wok. Voeg de bloemkoolrijst toe. Bak de rijst 1 minuut al roerend door. Bestrooi ondertussen met wat paprikapoeder.
Serveer de kip stroganoff met de bloemkoolrijst.
Erg lekker recept. Hebben het met smaak gegeten!
Leuk om te horen Cindy! Wij hebben er ook met heel veel smaak van gegeten.
We hebben erg lekker gegeten.
Het is niet moeilijk klaar te maken.
En dan houdt ik niet eens van bloemkool.
Voor herhaling vatbaar
Hoi Agnes.
Erg leuk om dit te horen! Het is zeker niet moeilijk klaar te maken en erg smaakvol. De bloemkool proeft opeens heel anders en erg smaakvol. Dat hoor ik vaker.
Groetjes,
Carolien
Hoeveel koolhydraten zitten hierin
Hallo Jimmy,
Ik reken de koolhydraten nooit uit. Het ligt aan de porties die je gebruikt. Je zou op google per ingredient op kunnen zoeken hoeveel koolhydraten er in zitten.
Succes!
Groetjes, Carolien