Opnieuw deel ik weer een Indisch recept met jullie: Daging smoor, oftewel gestoofde rundvleesschotel. Maar dan op z’n Indisch. Een heerlijk, smaakvol en kruidig gerecht.
Het gerecht is makkelijk te maken. Het enige nadeel is dat je wel even geduld hebben, want het gerecht heeft ongeveer 3 uur nodig om gaar te stoven. Maar als het eenmaal op staat heb je er weinig werk meer aan. J kunt het prima de avond vooraf maken of tijdens een ochtendje thuis werken. Daging smoor is lekker als bijgerecht voor een Indische rijsttafel (andere gerechten van mij hiervoor zijn Gado Gado of Sambal goreng telor), maar je kunt het ook lekker combineren met bijvoorbeeld (kokos)rijst en sperzieboontjes of wokgroente.
Kortom: Heerlijk zo’n warm Indisch stoofpotje op de koude winteravonden die er nog aan komen. Selamat makan! Oftewel eet smakelijk!
Wat heb je nodig? (voor 3 a 4 personen)
- 500 gram sukadelappen (in dobbelsteentjes)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 3 sjalotten (gesnipperd)
- 1 tomaat (in blokjes)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 300 milliliter water
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 a 2 theelepels sambal oelek
- 1/2 eetlepel azijn
- neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Bestrooi de stukjes sukadelap met peper en zout.
- Verhit een beetje neutrale olie in een diepe pan en fruit hierin de geperste knoflook en de sjalotjes aan.
- Voeg de nootmuskaat en kruidnagel toe en schep dit nog even goed om.
- Voeg de sukadelappen toe gevolgd door de tomaat, ketjap, het water, de sambal oelek en azijn.
- Roer het geheel goed door, doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Stoof het rundvlees in ongeveer 3 uur gaar. Voeg in de tussentijd water en/of ketjap toe als het vlees droog lijkt te worden.
Lijkt me heerlijke pittige recepten en daar hou ik van …!
Dat klopt hoor Anita, regelmatig komen er wel lekker pittige recepten langs. Bekijk ook eens Ajam pedis(hete kip), die vindt je dan ook vast wel lekker! https://www.zout-en-peper.nl/ajam-pedis-hete-kip/