Koolhydraatarm: Courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Koolhydraatarm: Courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus

Al heel lang wilde ik een keer courgetti maken, maar het kwam er elke keer maar niet van. Een paar weken geleden kreeg ik van een tante een spirelli. Zo blij als een kind dat snap je wel natuurlijk! Ik kreeg van haar de spirelli van Gefu. Voor ongeveer €20 heb je die al bij bijvoorbeeld Bol.com of Blokker. Als je geen spirelli hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en vervolgens de lange plakken verticaal in dunne repen snijden.

Courgetti zijn ‘spaghettislierten’ gemaakt van courgette. Het is echt super simpel om die slierten te maken. Je zet de spirelli op de courgette en draait rondjes. Meer is het niet. We hebben de courgetti op met kleine gehaktballetjes in tomatensaus. Aan de saus heb ik wat verse gehakte basilicum en oregano toegevoegd voor wat extra smaak.

Wat trouwens zo leuk is aan courgetti dat je pasta eet, alleen dan koolhydraatarm. Zo kun je toch pasta eten zonder dat het koolhydraten bevat. Snel een spirelli aanschaffen en koolhydraatarme ‘pasta’ maken dus!

Koolhydraatarme courgetti

Wat heb je nodig? (Voor 2 personen)

  • 2 courgettes
  • 500 gram Passata di Pommodoro
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 eetlepels gedroogde oregano
  • 10 blaadjes verse basilicum (gehakt)
  • 300 gram gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • scheurolijfolie (of roomboter)
  • peper
  • (Himalaya) zout

En hoe maak je het?

  1. Gebruik een spirelli om van de courgette mooie spaghetti slierten te maken (dit kun jij bijvoorbeeld al een dag van te voren doen en in de koelkast zetten.
  2. Meng het gehakt met het ei en voeg een snuf peper en zout toe. Voeg zo nodig een beetje paneermeel toe als het gehaktmengsel nattig is. Het mag gerust wel een beetje plakken, maar moet niet te nat te zijn. Draai daarna ongeveer 12 kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan (of een klontje roomboter; dit maakt de gehaktballetjes nog net iets smeuïger). Bak de gehaktballetjes kort aan op middelhoog vuur en laat ze daarna 15-20 min. sudderen op laag vuur.
  4. Fruit de ui in olijfolie in een hapjespan of een koekenpan. Voeg daarna de passata, de oregano en de basilicum toe. Roer even goed door. Laat het geheel daarna op laag vuur 15 min. sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes nog even toe aan de saus, dan smaken de gehaktballetjes nog lekkerder.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een andere pan en bak de courgetti 2 minuutjes. Des te langer je het bakt des te zachter wordt de courgetti.
  6. Leg de courgetti op een bord. Schep de saus eroverheen met een paar gehaktballetjes. Je kunt het geheel nog garneren met een paar blaadjes basilicum.

Eet smakelijk!

3/5 (11 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, […]

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ook dit jaar hoop ik weer veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten met jullie te delen. Vandaag een receptje voor bloemkoolrijst met kip stroganoff. Een receptje qR tegelijkertijd lekker is en koolhydraatarm. Tegenwoordig is het erg gewild om koolhydraatarm te eten. Wij […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *