Deze romige pasta ovenschotel is echt comfort-food! Het is niet supersnel klaar, omdat het na de bereiding nog even in de oven moet. Maar het wachten is het zeker waard.De combi van creme fraiche en tomato fritto maakt de ovenschotel lekker romig.
Ik ben gek op ovenschotels, maar deze schotel is wel een van mijn favorieten! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram gehakt
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- evt 1 rode peper
- pak tomaten passata (500 ml)
- 300 gr (volkoren) penne
- 1 tl basilicum (of verse blaadjes)
- 1 tl oregano
- 0,5 tl thijm
- zout en peper
- 125 ml creme fraiche
- 100 gr geraspte kaas
- evt rucola en tomaat
Hoe maak je het? (20 min bereidingstijd, 25 min oventijd)
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snipper de ui, pers de knoflook en snij de courgette, paprika’s en rode peper (zonder zaadjes) in kleine stukjes.
- Kook de penne in ruim water beetgaar.
- Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook, voeg vervolgens de kruiden en het gehakt toe en bak deze rul.
- Voeg de paprika, courgette en evt rode peper toe en bak deze nog 6 minuten mee.
- Giet de penne af en meng het gehaktmengsel met de penne, tomato fritto en creme fraiche. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
- Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de ovenschotel in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar.
Lekker met een frisse salade van rucola, dressing en tomaat.