Vandaag een heerlijk exotisch wokgerecht met kip, sperziebonen en mango. Wat is er makkelijker dan even snel een wokgerechtje in elkaar flansen? Wij gebruiken vaak wat restjes groenten (en in dit geval dus ook fruit), daarnaast nog wat kipblokjes, wat kruiden en sojasaus en je hebt een origineel wokgerecht. Kook er nog wat zilvervliesrijst bij en in mum van tijd staat er een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel! Dit gerecht was een blijvertje, dus wilde ik graag met jullie delen. Hebben jullie ook lekkere combinaties die je met anderen wilt delen? Laat gerust een reactie achter! Veel wokplezier en eet smakelijk!
Benodigdheden (voor 4 personen):
300 gr (basmati)rijst
400 gr kip, in blokjes
1 ui
300 gr sperziebonen, gedopt
1 rijpe mango, in stukjes
peper
komijn
Voor de woksaus:
3-4 el sojasaus (bijv. Shoyu bio van Manna)
1 el sesamolie
1 el agavesiroop
Bereiding:
1. Kook de rijst gaar in 10 minuten. Giet de rijst na 10 minuten af en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
2. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar in 5 minuten.
3. Fruit de ui in een scheutje olie.
4. Bestrooi de kipfilet met zwarte peper en komijn en doe deze in de pan. Bak de kip rondom bruin en gaar.
4. Voeg de ingredienten voor de woksaus toe aan de kipfilet en bak even mee.
5. Voeg de stukjes mango en de gare sperziebonen toe en laat nog een paar minuten pruttelen.
Serveer het kipmengsel met de rijst.