Wat is er lekkerder dan een pizza-avondje in het weekend? Wij doen het regelmatig. Soms kiezen we uit gemak voor kant en klaar, maar soms is het ook net zo makkelijk om zelf te maken.
Zoals dit recept voor naampizza. Naan is namelijk een heerlijke bodem om pizza van te maken. Ik heb gekozen voor gehakt, feta en rucola als topping, maar je kunt uiteraard ook voor andere ingrediënten kiezen. Sneller en lekkerder kun je het niet maken.
Heerlijk weekend-receptje toch? En als je het nog wat gezonder wilt maken serveer je een gezonde, frisse salade bij de naanpizza’s.
Wat heb je nodig?
- 350 gr rundergehakt
- 4 naanbroden naturel
- paar takje verse basilicum
- blikje tomatenpuree (140 gr)
- 200 gr feta, in blokjes
- handje cherrytomaten
- rucola
- paar takje verse basilicum
- balsamicoazijn
- olijfolie
- chilipeper
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kruid het gehakt met zout, peper en een snufje chilipeper voor een pittige smaak.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in de koekenpan en bak het gehakt rul en bruin.
- Snij de basilicum fijn en voeg toe aan het gehakt. Voeg ook de tomatenpuree toe.
- Leg de naanbroden op 2 bakplaten en verdeel het gehaktmengsel er over. Verdeel de feta er over en zet 10 minuten in het midden van de oven.
- Meng 3 el olijfolie met 2 el balsamicoazijn tot een dressing.
- Halveer de cherrytomaatjes en schep ze door de dressing met een groot deel van de rucola. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de naanpizza uit de oven en garneer met de rest van de rucola.
- Serveer met de tomatensalade.