Het is al weer even geleden is dat ik een berichtje plaatste. Maar soms is het in de vakantie nog drukker dan normaal 😉 Ik heb wel weer een aantal nieuwe recepten uitgeprobeerd afgelopen weken, die ik graag met jullie wil delen. Zoals ook dit recept voor romige spaghetti.
Vandaag deel ik met jullie een makkelijk pasta-receptje. Heerlijk om de vakantie mee af te sluiten of om het nieuwe schooljaar mee te beginnen. Het is een recept voor romige spaghetti, champignons, spekjes en kruidenkaas.
Een heerlijk en smaakvol gerecht wat je in een mum van tijd op tafel hebt. Dus lekker smullen!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 600 gr verse spinazie
- 2 uien, gesnipperd
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 150-200 gram spekjes
- 350Â gram volkoren spaghetti
- 150 gram kruidenkaas
- verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti in 11 minuten gaar (of korter als je de pasta wat steviger wilt).
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui in de pan. Voeg de spekjes toe en bak deze 5 minuten mee.
- Hak de spinazie grof en voeg in delen toe aan de ui en spekjes, tot de spinazie geslonken is. Giet eventueel het vocht wat uit de spinazie komt een beetje af.
- Voeg de champignons en kruidenkaas toe en roer goed door.
- Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer met verse basilicumblaadjes.
Hmmm.. lijkt me een heerlijk receptje! Ga ik zeker uitproberen.
Groetjes Annie