Indische Sambal goreng telor

Indische Sambal goreng telor

Een nieuw Indisch recept wat ik met jullie wil delen vandaag is sambal goreng telor. Vooral mijn man is gek op Indische gerechten en vraagt me geregeld of we iets nieuws uit kunnen proberen uit de Indische keuken.

Daarom deze sambal goreng telor en het was echt een succes! ‘ Sambal goreng telor’ betekent eigenlijk ‘ eieren in pittige saus’. De boontjes zijn dus optioneel en kunnen weggelaten worden, apart geserveerd of vervangen door paksoi of broccoli. De saus is eenvoudig, maar erg lekker door alle kruiden die je er aan toevoegt. Een gezonde, lekkere en makkelijke maaltijd die je in een half uurtje op tafel hebt staan. Serveer er rijst bij en eventueel kroepoek en schijfjes komkommer.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 600 gram sperzieboontjes, gedopt
  • 8 eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst of fijn gehakt
  • 1 cm verse gember, zonder schil en fijn gehakt
  • 1 a 2 theelepels sambal (naar smaak)
  • 1 theelepel laos
  • 1 eetlepel (palm)suiker
  • 300 gram zilvervliesrijst

Hoe maak je het?

  1. Kook de sperzieboontjes in 8 minuten beetgaar.
  2. Zet ondertussen een pan met water op en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze hard in 12 minuten. Na 2 minuten koken voeg je de rijst toe en laat deze 10 minuten meekoken.
  3. Giet de rijst af en laat deze nog 10 minuten in het pannetje staan met de deksel er op.
  4. De eieren laat je schrikken door ze even onder koud water te spoelen. Pel de eieren.
  5. Giet wat olie in de wok of hapjespan en fruit de ui 5 minuten, op laag vuur.
  6. Voeg de gember en knoflook toe en laat even meebakken.
  7. Vervolgens doe je ook de sambal, laos suiker en tomatenpuree erbij en laat ook dit mengsel even bakken.
  8. Roer de tomatenblokjes en kokosmelk erdoor en een scheutje water. Laat dit 5 minuten pruttelen.
  9. Voeg de sperziebonen en gekookte eieren toe en laat het gerecht nog even warm worden.
  10. Vind je de saus te pittig voeg dan nog wat kokosmelk toe, mag het juist nog wat pittiger dan voeg je wat sambal toe.

Serveer de sambal goreng telor met de rijst.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Daging smoor: Indisch rundvlees gestoofd in ketjap

Daging smoor: Indisch rundvlees gestoofd in ketjap

Opnieuw deel ik weer een Indisch recept met jullie: Daging smoor, oftewel gestoofde rundvleesschotel. Maar dan op z’n Indisch. Een heerlijk, smaakvol en kruidig gerecht. Het gerecht is makkelijk te maken. Het enige nadeel is dat je wel even geduld hebben, want het gerecht heeft […]

Indische ajam pedis (hete kip)

Indische ajam pedis (hete kip)

Vandaag weer een recept uit de Indische keuken, namelijk Ajam Pedis. Even een feitje over de Indische keuken, deze keuken is een samensmelting van de Indonesische, Chinese en Europese keuken. In de Indische keuken zijn veel vegetarische gerechten te vinden (zoals de sambal goreng telor […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *