Vandaag een receptje voor gezonde plaattaart. Zeker in het weekend houden wij van makkelijk en lekker. Een salade of pizza bijvoorbeeld. Kant en klare pizza’s zijn alleen niet zo heel gezond, maar als je het zelf maakt kun je lekker zelf bepalen hoe gezond of ongezond je hem maakt. Op deze manier hoeft je pizza (of in dit geval plaattaart) geen caloriebom te zijn en weet je precies wat je eet.
De ingredienten die ik heb gebruikt zijn kip, spinazie, uit, tomaat en mozzarella. Uiteraard kun je ook andere ingrediënten gebruiken, maar wij vinden deze combi wel erg lekker! Kijk wel uit dat je niet al te vochtige ingredienten op de plaattaart doet en dat je vooraf wat paneermeel op het deeg strooit, dan krijg je een lekkere knapperige bodem.
Wat heb je nodig (voor 2 personen)
12 plakjes bladerdeeg (voor hartige taart) of een rol pizzadeeg (van Tante Fanny)
250 gram kipfilet, in blokjes
500 gram verse spinazie
1 rode ui, in halve ringen
handje cherrytomaatjes, gehalveerd
handje pijnboompitjes
2 bollen mozzarella, in stukjes
handje geraspte kaas
paprikapoeder
zout en peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de plakjes bladerdeeg of de rol pizzadeeg op twee bakplaten bekleed met bakpapier.
- Kruid de blokjes kipfilet met zout en paprikapoeder en bak kort rondom bruin. De kipfilet hoeft niet helemaal gaar te zijn.
- Voeg tot slot de spinazie toe (eventueel in delen) en roer deze om tot de spinazie grotendeels geslonken is. Laat het mengsel daarna even uitlekken in een vergiet.
- Bestrooi ondertussen het deeg met wat paneermeel.
- Verdeel vervolgens het kipfiletmengsel, een gedeelte van de mozzarella, de uienringen en de gehalveerde cherrytomaatjes er over heen.
- Verdeel de overige mozzarella en eventueel nog wat geraspte kaas er over.
- Strooi de pijnboompitjes en naar smaak nog wat zout en peper over het geheel en bak de plaattaart in de oven af in ongeveer 25 a 30 minuten.
Serveer eventueel met een salade.