Curry, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Na de rode en groene curry, nu een receptje voor gele curry. Gele curry smaakt een beetje naar kip kerrie, maar dan wat pittiger. Ik heb een erg lekkere kruidenpasta gevonden van fair trade, waarmee je een heerlijke Thaise gele curry kunt maken. Stukjes kipfilet, veel soorten groente en een beetje rijst er bij en je hebt in mum van tijd een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel. De groenten (en uiteraard ook het soort vlees) kun je natuurlijk naar eigen wens aanpassen.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
400 gram kipfilet, in stukjes
800 gram fijn gesneden groente (bijvoorbeeld wortel, rode/gele paprika, boontjes, stukjes broccoli, bleekselderij)
70 gram (2 a 3 eetlepels) gele currypasta (bijvoorbeeld van fairtrade)
300-400 ml kokosmelk
300 gram rijst
Hoe maak je het?
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (ik kook de rijst meestal 10 minuten, giet het water af en laat het nog 10 minuten staan met deksel op de pan).
- Fruit ondertussen de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie.
- Kruid de kipfilet met paprikapoeder en zout. Voeg toe aan de gefruite ui en bak de stukjes kipfilet tot ze bruin zien.
- Voeg de groente toe en bak deze nog 2 a 3 minuten mee.
- Roer de kruidenpasta er door heen en bak deze ook even mee.
- Voeg tot slot de kokosmelk toe en laat het geheel sudderen tot de groente beetgaar zijn (ongeveer 10 minuten). Voeg 300 ml toe als je wat pittigere curry wilt en anders 400 ml.
Serveer de curry met rijst.
Wat een super lekker recept zeg. Ga ik zeker uitproberen!
This text is worth everyone’s attention. Where can I find out more?