Romige pasta met witlof en champignons

Romige pasta met witlof en champignons

Vandaag een niet zo voor de hand liggende, maar superlekkere combi namelijk witlof en pasta. Dit gerecht staat bij ons regelmatig op het menu, want o wat is dit lekker. Zeker in de winter! Samen met champignons, spekjes en crème fraiche maak je in een handomdraai een heerlijk gerecht. Wat wel grappig om te weten is dat witlof op de derde plaats staat van alle groenten voor de Nederlanders. Jaarlijks eet men maar liefst gemiddeld 3,2 kg witlof per persoon. In denk dat dit meestal gekookte witlof is of witlof met ham en kaas, maar vanaf nu dus ook met pasta. Een heerlijk recept wat budgetproof, slank, snel en lekker is.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

300 gram tagliatelle
250 gram magere spekreepjes
800 gram witlof
1 bak kastanjechampignons, gehalveerd
250 ml creme fraiche
2 teentje knoflook, geperst
2 tl oregano
zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Kook de tagliatelle beetgaar.
  2. Bak ondertussen de spekreepjes krokant.
  3. Neem de spekreepjes uit de pan.
  4. Bak de champignons, knoflook en oregano in het achtergebleven bakvet (ongeveer 5 minuten).
  5. Snij ondertussen de onderkant van de witlof en snij hem in vier gelijke stukken. Snij schuin de harde kern weg.
  6. Voeg de witlof toe aan de champignons en bak deze ook mee (ongeveer 4 minuten). Roer dit constant door.
  7. Doe de spekreepjes en creme fraiche er bij en verwarm dit nog een aantal minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper
  8. Giet de tagliatelle af en serveer met het witlofmengsel.
0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Shakshuka met feta

Shakshuka met feta

Vandaag deel ik een vegetarisch recept van Shakshuka met jullie, aangezien het de Nationale Week Zonder Vlees is. Deze week is ingesteld om Nederlanders bewuster te maken van hun vleesconsumptie. Wist je dat je met een weekje zonder vlees de hoeveelheid water bespaart van maar liefst […]

Hollandse erwtensoep (snert)

Hollandse erwtensoep (snert)

Vandaag een recept voor echte Hollandse kost: snert (oftewel erwtensoep). Met die koude dagen vorige week had ik ineens zo’n enorm zin in erwtensoep. En het lekkerst is natuurlijk om die zelf te maken. Dus afgelopen weekend heb ik een grote pan erwtensoep gemaakt. Het kost even wat […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *