Teriyaki-saus gebruik ik met name in kipgerechten, maar ook met zalm is deze teriyakisaus ontzettend lekker. Een goed excuus om weer eens vis te eten. Uiteraard maak je de teriyakisaus of marinade gewoon zelf. Dit gerecht is gezond, bevat weinig calorieen, makkelijk te maken en superlekker. Het marineren van de vis is eigenlijk het meeste werk, daarna is het alleen nog maar even bakken. Een heerlijke combi met witte rijst en peultjes.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
4 stukken zalmfilet
200 ml sojasaus
scheutje citroensap
50 gram gember
2 knoflookteentjes, geperst
optioneel: 1 fijn geh
akte chilipeper
zout
scheut honing
sesamzaadjes
optioneel: bosui in stukjes
300 gram rijst
Hoe maak je het?
- Snij de zalm in blokken
- Doe de sojasaus, citroensoep, gember, knoflook, (chilipeper) en een snuf zout in een kom en roer het geheel goed door.
- Voeg de stukken zalm toe en schep de marinade er voorzichtig door. Laat 20 minuten marineren met huishoudfolie over de kom heen.
- Haal de blokken zalm er uit. Leg ze op een bord.
- Verwarm een wok of koekenpan en verhit de marinade. Doe de honing en sesamzaadjes er bij. Laat dit even goed
inkoken. - Voeg de stukken zalm er aan toe en bak aan beide kanten bruin.
Serveer de teriyaki zalm met witte rijst. Als garnering kun je nog wat bosui en sesamzaadjes toevoegen.