Hierbij weer een recept van een wereldgerecht van Knorr: Kip Orzo. Maar dan zonder pakjes en zakjes. En wat ik persoonlijk heel fijn en makkelijk vind aan dit gerecht is dat je maar één pan nodig hebt.
Orzo is Italiaans voor gerst oftewel pasta. Terwijl het qua uiterlijk meer lijkt op risotto rijst. Het wordt gegeten in landen rondom de Middellandse Zee, Griekenland, Israel en Turkije. Orzo vind je gewoon in de schappen van onze supermarkt.
Kip Orzo is een kruidig gerecht met een zoete twist door de abrikozen die je er aan toe voegt. Zeker voor kinderen daarom ook een geschikt gerecht. Ik heb het gerecht een beetje pittig gemaakt door de chilipeper, maar deze kun je er uiteraard ook uit laten.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 300 gram Orzo
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 courgette, in blokjes
- een bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
- gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
- blikje tomatenpuree
- zout en peper
- 1 tl kurkuma
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- snufje chilipeper
- 500 ml groentebouillon
Hoe maak je het?
- Bestrooi de blokjes kipfilet met een beetje zout en peper. Verhit wat olie in een hapjespan en bak de kipfilet rondom bruin. Als de kip bruin is voeg je de courgetteblokjes toe en bak deze even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak ook deze even mee. Doe daarna de knoflook en de kruiden (kurkuma, komijn, kaneel, nootmuskaat en de chilipeper) erbij en roer het geheel goed door.
- Giet de bouillon en de orzo er bij en laat het geheel met deksel op de pan in 11 minuten koken.
- Voeg op het laatst de cherrytomaatjes en de stukjes abrikoos toe.