Koolhydraatarm: Aubergine pizzaatjes

Vandaag een recept voor skinny aubergine pizza. Een aantal weken terug heb ik een paar lekkere recepten gepost met aubergine, maar wist je ook dat je van aubergine pizzaatjes kunt maken? Aubergine pizza is lekker, gezond en koolhydraatarm! Als lunch of als hapje maar ook als avondmaaltijd, met een salade of met pasta er bij, zijn deze pizzaatjes perfect.

Ik ben gek op gegrilde aubergine en met de topping van tomaat en kaas maak je deze pizzaatjes helemaal af. In plaats van mozarella kun je ook parmezaanse kaas, feta of geitenkaas gebruiken. Wij hebben deze aubergine pizza gisteravond als maaltijd gegeten, maar ik ga deze leuke hapjes binnenkort ook zeker eens serveren bij de borrel.

Wat heb je nodig (voor 6 aubergine pizza’s)

  • 1 aubergine
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gr)
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • handje verse basilicum
  • oregano
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de aubergine in plakken. Je kunt hem in de lengte snijden of in de breedte (zodat je schijfjes krijgt). Leg de plakken/schijven op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bestrooi de plakken met zout en peper en bak ze 15 minuten in de oven.
  4. Als de aubergine in de oven zit maak je de tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree, oregano en een beetje peper toe. Bak dit al roerend nog even mee.
  5. Haal na 15 minuten de aubergineplakken uit de oven. Verdeel het tomatenpuree-mengsel er over heen. Daarover heen verdeel je de stukjes mozzarella. Garneer met een paar blaadjes verse basilicum.
  6. Zet de aubergine pizza’s nog 10-20 minuten in de oven (tot de kaas lekker gesmolten is).

Serveer de pizzaatjes eventueel met nog wat verse basilicumblaadjes!

3.4/5 (191 Reviews)