Pasta met boerenkoolpesto en gegrilde kip

Pasta met boerenkoolpesto en gegrilde kip

Een lekker en bijzonder recept: pasta met boerenkoolpesto en gegrilde kip. Tussen de feestdagen door (en ook in het nieuwe jaar) stel ik altijd een paar balansdagen in. Dagen waarop ik weer flink wat vitamines binnen krijg en minder vet eet. Om de dagen waarop ik net te veel hebt gegeten in balans te brengen. Vandaag deel ik daarom een balansrecept, namelijk pasta met boerenkoolpesto en gegrilde kip. Het bijzondere aan dit gerecht is de zelfgemaakte boerenkoolpesto.

Ik vond de smaaksensatie van deze pesto in combinatie met gegrilde kip ontzettend lekker. Zo kun je zelfs op balansdag smakelijk eten.

Dus kan jij wel een balansdag gebruiken na de kerst? Dan is dit een hele lekkere en smakelijke optie!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

2 a 3 kipfilets
1 bakje champignons
300 gr pasta
100 gr boerenkool (fijn)
1 teentje knoflook, geperst
100 gr parmezaanse kaas
75 gr walnoten in kleine stukjes
olijfolie
zout en peper

Hoe maak je het?

1. Snij de kipfilet in dunne plakken en bestrooi met zout en peper
2. Gril de kipfilets in ongeveer 12 minuten met een scheutje olijfolie in een grillpan. Voeg op het laatst de stukjes champignon ook toe, en gril deze even mee.
3. Kook ondertussen de pasta beetgaar in 14 minuten. Giet af en bewaar het kookvocht.
4. Maak een pesto van de boerenkool, knoflook, kaas, walnoten en 6 eetlepels olijfolie. Ik heb hiervoor een staafmixer gebruikt. Voeg tot slot 2 a 3 eetlepels kookvocht toe.
5. Meng de boerenkoolpesto door de pasta.

Serveer de pesto-pasta met de gegrilde kip en champignons.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Vandaag een recept voor kipfilet Romana, een heerlijk Italiaans pastagerecht met kip en paddenstoelen-roomsaus. Toen ik nog met pakjes en zakjes kookte, maakte ik regelmatig kipfilet Romana van Knorr. Ik ben dol op Italiaans eten, dus dit past helemaal in mijn straatje. Met dit makkelijke […]

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Vandaag, zo vlak voor de kerst, een heerlijke pasta voor in de winter of herfst: pasta met pompoen, champignons en saucijs. Alleen al om te zien is het een superleuk gerecht. Het is ook nog eens makkelijk te maken en supergezond. Pompoen bevat namelijk veel […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *