Vandaag deel ik met jullie een receptje voor gado gado. Een heerlijk en gezond gerecht uit de Indonesische keuken. Ik heb wel eens gado gado gegeten uit een pakje, maar dat is toch net even wat anders dan de traditionele gado gado.
De traditionele versie bestaat uit verschillende knapperige groenten, rijst, gekookte eieren, pindasaus en kroepoek. De pindasaus in dit gerecht is erg belangrijk, dus het is het lekkerst om deze zelf te maken of bij de toko te halen (bijvoorbeeld van karangsari). Ik was vooraf erg benieuwd wat ik er van zou vinden, maar het is zeker iets wat ik vaker ga maken.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 300 gr rijst
- 6 eieren
- 200 gr sperziebonen, gedopt
- 200 gr gesneden witte kool
- 1 winterpeen, in slierten (geschaafd met de kaasschaaf)
- 100 gr tauge
- 1/2 komkommer, in stukjes
- pindasaus (kant en klaar of zelf gemaakt)
- gebakken uitjes
- cassave kroepoek
Hoe maak je het?
- Kook de rijst in 10 minuten gaar, giet af en laat nog 10 minuten staan.
- Kook ondertussen de eieren in kokend water in 10 minuten hard.
- Ondertussen kook je ook de sperziebonen. Na 5 minuten koken voeg je de slierten winterpeen en witte kool toe. Kook dit nog 3 minuten. Voeg tot slot ook de taugé toe en laat deze nog 1 minuut meekoken. Giet de groente af.
- Verwarm de pindasaus.
- Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden.
- Maak je bord op met een lepel rijst, een lepel groente, de gekookte eieren en komkommer stukjes. Schep wat satesaus er over heen en bestrooi met gebakken uitjes.
Lekker met cassave kroepoek.
Koolhydraatarme variant
Je kunt ook een koolhdyraatarme variant van dit recept maken door de rijst te vervangen door bloemkoolrijst en deze koolhydraatarme pindasaus te maken. Uiteraard wel de cassave kroepoek en de gebakken uitjes weglaten!
lijken me lekkere en makkelijke recepten.