Herfstsalade met warme geitenkaas, appel en walnoot

Herfstsalade met warme geitenkaas, appel en walnoot

De herfst begint, dus het wordt weer tijd voor heerlijke najaarsgerechten! Pompoen, zuurkool, ovenschotels, stoofpotjes en stamppotjes.

Hmm… Niet zo voor de hand liggend is een salade in de herfst, maar deze salade met warme geitenkaas vind ik ook echt een najaars-topper! Lekker fris door de appel en ui, maar de warme geitenkaas maakt het helemaal af. Heerlijk met een warm stokbroodje of geroosterde boterham. Lekker als lunchgerecht, maar ook prima voor ’s avonds.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 zakje rucola-salade
  • 100 gram geitenkaas, in plakjes
  • 1 friszoete appel, in partjes
  • 1/2 (rode of witte) ui, in ringen
  • paar walnoten, in stukjes
  • honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de ovengrill voor. Leg de plakjes geitenkaas op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druppel er wat honing over heen. Bak de geitenkaasjes in de oven, onder de grill, ongeveer 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  2. Maak een dressing van olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout. Meng de dressing door de salade. Doe vervolgens ook de stukjes appel en ui er door heen.
  3. Leg de warme geitenkaasjes op de salade. Strooi er vervolgens nog wat stukjes walnoot over heen.
0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Vandaag, zo vlak voor de kerst, een heerlijke pasta voor in de winter of herfst: pasta met pompoen, champignons en saucijs. Alleen al om te zien is het een superleuk gerecht. Het is ook nog eens makkelijk te maken en supergezond. Pompoen bevat namelijk veel […]

Italiaans gevulde aubergine

Italiaans gevulde aubergine

Bakken, roosteren, stoven of vullen.. met aubergines kun je alle kanten op. Aubergine is niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid. Ze bevatten veel vezels, wat  goed is voor onze darmflora. Daarnaast bevatten ze veel vitamine C en anti-oxidanten, die een boost geven […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *