Havermout is lekker, goedkoop en gezond. In havermout zitten gezonde vezels die zorgen voor een vol gevoel, een goede werking van je darmen, verlaging van je cholesterol en het is ook nog eens goed voor je immuunsysteem. Hierbij een recept met havermout om lekker mee te ontbijten. Omdat ik niet zo van havermoutpap houd maak ik er liever pannenkoekjes van. Het kost even wat meer tijd, maar je kunt ook wat extra pannenkoekjes maken voor de volgende dag of om in te vriezen.
Wat heb je nodig? (voor 8 a 9 pannenkoekjes):
- 150 gram havermout
- 2 eieren
- 200 ml (amandel)melk
- 2 eetlepels olie
- 1 grote banaan (of 2 kleintjes)
Hoe maak je het?
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot de havermout fijn is.
- Laat het beslag een kwartiertje rusten.
- Verwarm een beetje olie of boter in de pan en voeg een lepel beslag toe.
- Bak de pannenkoek op matig vuur aan allebei de kanten bruin.
Lekker met kwark, fruit of honing!