Een Italiaans recept voor romige tomaten-mascarponesaus met pasta, gehaktballetjes en courgette. Een heerlijke combi al zeg ik het zelf.
Je kunt er ook een vegetarisch gerecht van maken door de gehaktballetjes weg te laten. Of als je niet zo van gehakt houdt kun je de gehaktballetjes vervangen door blokjes kipfilet. Ik heb dit gerecht gemaakt met een restje fusilli en penne wat ik nog over had, maar uiteraard kun je dit gerecht met elke soort pasta combineren die je lekker vindt. Een heerlijk zomergerecht wat snel klaar is, zodat je met lekker weer geen uren in de keuken hoeft te staan om wat leuks en lekkers op tafel te zetten.
Benodigdheden (voor 4 personen):
400 gr gehakt
1 grote ui, gesnipperd
2 courgettes, in stukjes
1 teentje knoflook, geperst
1 pak gezeefde tomaten (tomata fritto) 500 gr
3-4 eetlepels mascarpone
1-2 theelepels basilicum/ rozemarijn/ oregano (een handje verse kruiden zijn ook lekker)
zout en peper
Bereiding:
1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Kruid het gehakt met zout en peper en maak er gehaktballetjes van.
3. Bak de gehaktballetjes in een scheut olijfolie en bak rondom bruin.
4. Doe de ui en knoflook er bij en fruit deze even mee. Voeg op het laatst ook de courgettestukjes toe en bak deze even mee.
4. Giet de tomato fritto toe en breng aan de kook. Laat de saus 5-10 min zacht pruttelen.
5. Roer de mascarpone er door en voeg zout, peper en de kruiden toe.
Schep de saus over de pasta en strooi nog wat kruiden er over heen.
Deze vinden wij erg lekker, Carolien! Inmiddels 2 keer gemaakt en ook de kinderen vinden het allemaal lekker en dat wil wat zeggen 😉
Ik heb door het gehakt wel wat extra kruiden gedaan ipv alleen zout en peper en ook een scheutje melk en een half eitje zodat de balletjes wat smeuiiger worden. We kijken uit naar je volgende recepten.