Een lekker recept voor een magere quiche. De slagroom is vervangen door magere kwark, de spekjes door kip en op de quiche zit alleen een klein handje geraspte kaas.
Verder zit de quiche vol lekkere en gezonde groenten! Ik heb gekozen voor courgette, paprika en tomaat, maar je kunt er ook andere groenten aan toevoegen.. het is maar net waar je van houdt.
Deze quiche kun je in combinatie met een groene salade eten als een gezonde avondmaaltijd, maar je kunt hem ook in kleine stukjes snijden en als hapje serveren bij de borrel!
Benodigdheden (voor 3-4 personen):
6 plakjes bladerdeeg of Quiche- en taartdeeg (tante Fanny)
250 gr kipfilet, in blokjes
handje cherrytomaatjes, gehalveerd
1 courgette, 3/4 in blokjes, 1/4 in plakjes
1 rode paprika, in stukjes
1 ui, gesnipperd
4 eieren
250 ml magere kwark
handje geraspte kaas
1 tl oregano
1 tl basilicum
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
3. Bekleed de taart of quichevorm met een vel bakpapier. Vet de zijkanten in met boter.
4. Bekleed de ingevette taartvorm met de bladerdeegplakjes. Strooi wat bloem of paneermeel over de bodem.
5. Fruit de ui met een scheut olijfolie in een braadpan. Voeg de kipfilet toe en bak rondom gaar en bruin.
6. Voeg de courgette en paprika toe. Voeg de oregano, basilicum toe en naar smaak zout en peper. Bak even mee.
7. Giet het mengsel af en verdeel over de bodem van de taartvorm.
8. Meng de eieren en kwark met een garde in een kom. Voeg zout en peper toe.
9. Schenk het eimengsel over de taart.
10. Beleg de taart met plakjes courgette en halve cherrytomaatjes. Bestrooi met wat gerapste kaas.
11. Bak de taart in 35-40 minuten af in de oven.
Serveer de quiche met wat groene salade.