Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag en dit recept voor luchtige pannenkoekjes moeten jullie echt proberen!
Deze luchtige (ontbijt)pannenkoekjes zijn echt zo ontzettend lekker en simpel. Het geheim is om de eieren te splitsen en het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag te mengen. Je bent ongeveer een half uurtje bezig met beslag maken en het bakken van de pannenkoekjes, maar dan heb je wel een heerlijk verwenontbijt, lunch of tussendoortje! En deze pannenkoekjes zijn ook nog eens goed voor de lijn, want er zitten geen ongezonde suikers of andere dikmakers in. Heerlijk om deze pannenkoekjes te serveren met een paar lepels kwark en wat fruit, bijvoorbeeld verse aardbeien
Wat heb je nodig? (voor 9 luchtige pannenkoekjes)
- 3 eieren (biologisch of uitloop)
- 125 gram bloem of 125 amandelmeel(koolhydraatarme versie)
- 200 ml (karne)melk
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- fruit
- 1 el agavesiroop, ahornsiroop of honing (en nog wat extra voor er over heen)
Hoe maak je het?
1. Splits de eieren. Klop het eiwit met een mixer een aantal minuten (in een vetvrije schaal) tot het stijf is.
2. Mix het eigeel met de bloem, karnemelk, bakpoeder, 1 el agavesiroop (of ahornsiroop of honing) en een snufje zout.
3. Spatel het eiwit door het beslag.
4. Verwarm in een koekenpan een klontje boter. Als de boter heet is schep je 3 kleine hoopjes beslag verspreid in de pan. Bak op een matig vuur aan beide kanten bruin.
5. Schep de pannenkoekjes uit de pan en ga door tot het beslag op is (ongeveer 9 pannenkoekjes).
Serveer de pannenkoekjes met fruit en als je het lekker vindt wat kwark en/of agavesiroop, ahornsiroop of honing.