Ook vandaag weer een receptje voor een echte lentetopper: asperges. Heerlijk deze groente! Je kunt hem traditioneel eten met krieltjes, ham en een eitje. Maar ook met pasta en zalm zijn asperges erg lekker. Asperges zijn ook erg gezond. De Egyptenaren kweekten asperges zelfs vanwege hun medicinale eigenschappen. Asperges zijn rijk aan vitamine K, C, B en E. Ook zijn het echte anti-oxidanten, ze zijn vochtafdrijvend en ze stimuleren de nierfunctie.
Benodigdheden (voor 4 personen):
1 kg witte asperges
300 gram pasta
sap van 1/2 citroen
250 gram verse zalmfilet
scheutje room
aantal blaadjes basilicum, in stukjes gesneden
zout en peper
Bereiding:
1. Snij de onderkant van de asperges en schil de houtachtige stukjes er af. Snij de asperges in stukken van 3 cm.
2. Kook de pasta en asperges in een ruime pan in 12 minuten gaar.
3. Snij de zalmfilet ondertussen in blokjes en bak deze 2 minuten in een wok.
4. Giet de pasta en asperges af en voeg deze toe aan de zalm.
5. Voeg citroensap, een scheutje room en basilcum toe. Voeg tot slot zout en peper toe naar smaak.