Asperges met pasta en zalm

Asperges met pasta en zalm

Ook vandaag weer een receptje voor een echte lentetopper: asperges. Heerlijk deze groente! Je kunt hem traditioneel eten met krieltjes, ham en een eitje. Maar ook met pasta en zalm zijn asperges erg lekker. Asperges zijn ook erg gezond. De Egyptenaren kweekten asperges zelfs vanwege hun medicinale eigenschappen. Asperges zijn rijk aan vitamine K, C, B en E. Ook zijn het echte anti-oxidanten, ze zijn vochtafdrijvend en ze stimuleren de nierfunctie.

Benodigdheden (voor 4 personen):

1 kg witte asperges
300 gram pasta
sap van 1/2 citroen
250 gram verse zalmfilet
scheutje room
aantal blaadjes basilicum, in stukjes gesneden
zout en peper

Bereiding:

1. Snij de onderkant van de asperges en schil de houtachtige stukjes er af. Snij de asperges in stukken van 3 cm.
2. Kook de pasta en asperges in een ruime pan in 12 minuten gaar.
3. Snij de zalmfilet ondertussen in blokjes en bak deze 2 minuten in een wok.
4. Giet de pasta en asperges af en voeg deze toe aan de zalm.
5. Voeg citroensap, een scheutje room en basilcum toe. Voeg tot slot zout en peper toe naar smaak.

 

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Vandaag een recept voor kipfilet Romana, een heerlijk Italiaans pastagerecht met kip en paddenstoelen-roomsaus. Toen ik nog met pakjes en zakjes kookte, maakte ik regelmatig kipfilet Romana van Knorr. Ik ben dol op Italiaans eten, dus dit past helemaal in mijn straatje. Met dit makkelijke […]

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Vandaag, zo vlak voor de kerst, een heerlijke pasta voor in de winter of herfst: pasta met pompoen, champignons en saucijs. Alleen al om te zien is het een superleuk gerecht. Het is ook nog eens makkelijk te maken en supergezond. Pompoen bevat namelijk veel […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *