Thaise salade met quinoa

Thaise salade met quinoa

Quinoa is ontzettend lekker in een koude of warme salade. Vandaag deel ik met jullie een recept voor een warme Thaise quinoasalade. De Thaise keuken is bekend vanwege de verschillende groenten en kruiden. Daarom zit deze salade vol met groenten, kruiden, een echte Thaise dressing van chilipeper, knoflook, vissaus en limoensap en als topping een handje geroosterde cashewnoten. Geniet van deze heerlijke Thaise smaaksensatie.

Benodigdheden:

400 gr broccoli, in roosjes
300 gr quinoa
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
snuf chilipeper
1 wortel, gerapst
1/4 rode kool, in reepjes
1 rode paprika, in blokjes
3-4 el vissaus
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 limoen, uitgeperst
handje cashewnoten
1/2 komkommer of 1 avocado, in blokjes

Bereiding:

1. Kook de broccoli in een laagje water beetgaar.
2. Spoel de quinoa af in een vergiet en kook in ruim water. Laat 12 minuten koken.
3. Fruit de ui in een scheutje olijfolie, in de wok. Voeg de knoflook en een snuf(je) chilipeper toe en bak even mee.
4. Bak de wortel, rode kool en paprika even mee.
5. Voeg de sojasaus, komijnpoeder, kurkuma en sap van limoen toe. Laat de saus 5 minuten sudderen.
6. Giet de broccoli en quinoa af. Bewaar wat kookvocht van de broccoli.
7. Voeg de gekookte broccoli en quinoa toe in de wok. Voeg desnoods nog wat kookvocht toe.
8. Rooster in een koekenpan de cashewnoten.

Serveer de Thaise quinoasalade met stukjes komkommer of avocado en de cashewnoten.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Thaise gele curry

Thaise gele curry

Curry, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Na de rode en groene curry, nu een receptje voor gele curry. Gele curry smaakt een beetje naar kip kerrie, maar dan wat pittiger. Ik heb een erg lekkere kruidenpasta gevonden van fair trade, waarmee je een […]

Herfstsalade met warme geitenkaas, appel en walnoot

Herfstsalade met warme geitenkaas, appel en walnoot

De herfst begint, dus het wordt weer tijd voor heerlijke najaarsgerechten! Pompoen, zuurkool, ovenschotels, stoofpotjes en stamppotjes. Hmm… Niet zo voor de hand liggend is een salade in de herfst, maar deze salade met warme geitenkaas vind ik ook echt een najaars-topper! Lekker fris door […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *