Quinoa is ontzettend lekker in een koude of warme salade. Vandaag deel ik met jullie een recept voor een warme Thaise quinoasalade. De Thaise keuken is bekend vanwege de verschillende groenten en kruiden. Daarom zit deze salade vol met groenten, kruiden, een echte Thaise dressing van chilipeper, knoflook, vissaus en limoensap en als topping een handje geroosterde cashewnoten. Geniet van deze heerlijke Thaise smaaksensatie.
Benodigdheden:
400 gr broccoli, in roosjes
300 gr quinoa
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
snuf chilipeper
1 wortel, gerapst
1/4 rode kool, in reepjes
1 rode paprika, in blokjes
3-4 el vissaus
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 limoen, uitgeperst
handje cashewnoten
1/2 komkommer of 1 avocado, in blokjes
Bereiding:
1. Kook de broccoli in een laagje water beetgaar.
2. Spoel de quinoa af in een vergiet en kook in ruim water. Laat 12 minuten koken.
3. Fruit de ui in een scheutje olijfolie, in de wok. Voeg de knoflook en een snuf(je) chilipeper toe en bak even mee.
4. Bak de wortel, rode kool en paprika even mee.
5. Voeg de sojasaus, komijnpoeder, kurkuma en sap van limoen toe. Laat de saus 5 minuten sudderen.
6. Giet de broccoli en quinoa af. Bewaar wat kookvocht van de broccoli.
7. Voeg de gekookte broccoli en quinoa toe in de wok. Voeg desnoods nog wat kookvocht toe.
8. Rooster in een koekenpan de cashewnoten.
Serveer de Thaise quinoasalade met stukjes komkommer of avocado en de cashewnoten.