Weer een recept voor een wereldgerecht van Knorr, namelijk Griekse kofta. Ook wel köfte of kefta genoemd. Kofta betekent letterlijk ‘ vleesbal’ . Dit gerecht wordt in verschillende landen gemaakt en in elk land zijn het vleesballen in een bepaalde saus. Ik heb gekozen voor de Griekse variant met tomatensaus en gebakken aubergine. Wanneer je aubergine bakt krijg je een hele specifieke lekkere smaak, die perfect past bij de gehaktrolletjes in tomatensaus. Een makkelijke maaltijd die gezond, lekker en lichtverteerbaar is.
Benodigdheden (voor 4 personen):
500 gram gehakt
2 uien, 1 ui gesnipperd en 1 ui in ringen
1 teen knoflook, geperst
1 aubergine, in plakken
2 blikken tomatenblokjes
350 gram rijst
2 tl peterselie
1 tl kaneel
1 tl komijn
2 tl oregano
zout en peper
Bereiding:
1. Meng de helft van de gesnipperde ui door het gehakt, samen met peterselie, kaneel en komijn. Maak hier rolletjes/balletjes van.
2. Bak de gehaktballetjes in wat olijfolie rondom bruin en schep ze uit de pan.
3. Fruit de andere helft van de gesnipperde ui in het overgebleven bakvet. Voeg de tomatenblokjes toe.
4. Voeg vervolgens de gehaktballetjes weer toe en laat 15 minuten garen met de deksel op de pan. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Kook ondertussen de rijst.
6. Bak de uienringen in een scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg daarna ook de plakken aubergine toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg oregano, peper en zout toe.
Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met aubergine, uienringen en rijst.