Weer een lekker recept voor een wereldgerecht, dit keer Kip Madras. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit India. Het recept wat ik met jullie deel lijkt veel op de versie van Knorr. Maar dan veel lekkerder en uiteraard zonder pakjes en zakjes. Makkelijk te maken en heel gezond. Ook kinderen vinden dit gerecht heerlijk.
Benodigdheden (voor 4 personen)
500 gram kipfilet, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 rode paprika’s, in stukjes
1 grote appel, in stukjes (met schil)
2 tl sambal
1/2 tl korianderpoeder
1/2 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
200 ml creme fraiche (of yoghurt)
300 gram sperziebonen, gedopt
300 gram rijst
2 stengels bosui, in ringetjes
Bereidingswijze:
1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking (10 minuten koken en na het afgieten nog 10 minuten laten staan met het deksel op de pan).
2. Kook de sperziebonen beetgaar.
3. Bak de ui, paprika en sambal in een scheut olijfolie.
4. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en voeg deze toe in de pan. Bak de kipfilet gaar en bruin.
5. Voeg de koriander, komijn en kurkuma toe en bak even mee.
6. Voeg een scheutje water toe en de creme fraiche of yoghurt en laat 5 minuten sudderen.
7. Voeg tot slot de beetgare sperziebonen en stukjes appel toe en roer het geheel goed door.
Serveer de Kip Madras met rijst en garneer met wat ringetjes bosui.