Lasagne is van oorsprong een Italiaans gerecht. Het wordt daar ook wel ‘lasagne al forno’ genoemd, oftewel ‘bladen uit de oven’. Ik vind lasagne heerlijk, maar de traditionele versie met een dikke laag geraspte kaas is niet echt goed voor de lijn. Vandaar dat ik een lekker recept met jullie deel voor een skinny lasagne. In deze ovenschotel zit veel groente, mager rundergehakt en als topping mozzarella light. Niet alleen skinny en gezond, maar ook nog eens superlekker.
Benodigdheden (voor 4 personen)
400 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 courgette, in kleine blokjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
1 prei, in fijne ringetjes
1 pak lasagnebladen
2 pakken gezeefde tomaten (2 x 500 ml)
2 tl oregano
1 tl basilicum
aantal druppels tabasco
2 romatomaten, in plakken
2 bollen mozarella light, in plakken
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor 200 graden.
2. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in een scheut olijfolie.
3. Kruid het gehakt met zout en peper en voeg toe aan de gefruite ui en knoflook. Bak het gehakt rul en bruin.
4. Voeg de courgette, paprika en prei toe en bak deze even mee.
5. Voeg de gezeefde tomaten toe en daarna ook de oregano, basilicum, zout en peper.
6. Laat het geheel 10 minuutjes pruttelen. Voeg naar smaak nog wat tabasco toe en/of extra zout en peper.
7. Vet ondertussen een ovenschaal in en snijd de mozarella en tomaat in plakken.
8. Schep één derde deel gehaktsaus in de schaal en verdeel daarover lasagnebladen.
9. Schep nogmaals een derde deel gehaktsaus over de de bladen, beleg deze weer met een laag lasagnebladen en eindig met het laatste deel gehaktsaus.
10. Verdeel de plakken tomaat en vervolgens de plakken mozarella over de ovenschotel.
11. Bak de lasagneschotel af in de oven in ongeveer 25 minuten.
Serveer de lasagne eventueel met een groene salade.