Vandaag een lekker en gezond recept voor pasta pesto! Met dit basisrecept kun je allerlei lekkere pasta’s maken. Ik heb de pasta pesto aangevuld met spekjes, paprika en rucola, maar je kunt er allerlei ingredienten aan toevoegen. Een leuke maaltijd om te maken als je gasten hebt, want wie lust dit nou niet? Nog leuker om de pasta ook zelf te maken, maar ik heb jammer genoeg nog geen pastamachine. Staat wel op mijn wensenlijstje, dus laat het jullie weten als ik er ééntje heb.
Benodigdheden (voor 4 personen):
400 gram pasta
100 gram spekjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
1 zakje rucola
eventueel 2 tomaten in stukjes of aantal cherrytomaatjes gehalveerd
peper en zout
Voor de pesto:
1 el olijfolie
2 handjes basilicum (50 gram), zonder steeltjes
1 teen knoflook, geperst
20 gram pijnboompitten
20 gram parmezaanse kaas, geraspt
zout en peper
Bereiding:
1. We beginnen met de pesto. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder boter) tot ze lichtbruin zijn. Maal de basilicum, knoflook, kaas en pijnboompitten fijn met een vijzel (of maal in de keukenmachine). Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe, tot er een mooie gladde pesto ontstaat.
2. Kook de pasta in ruim water beetgaar.
3. Bak ondertussen de spekjes knapperig zonder boter in een pan.
4. Voeg de ui en paprika toe en bak even mee.
5. Giet de pasta af en voeg toe aan het mengsel.
6. Voeg tot slot de pesto toe en roer goed door het geheel. Laat het geheel op laag vuur even warm worden.
7. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Serveer de pasta met pesto met een beetje rucola en tomaatjes.
Tip: Je kunt de spekjes ook vervangen door blokjes kipfilet.