Pompoen is de laatste paar jaren steeds populairder geworden in Nederland. Niet zo gek want pompoen is een superfood en erg lekker. Pompoen bevat ontzettend veel vitamine A, maar ook vitamine C en E. Deze vitamines beschermen ons tegen welvaartsziekten. Ook zorgen ze voor een goede werking van de hersenen door omega3-vetten.
Het nadeel van de pompoen is dat ‘ie erg lastig is om te schillen/snijden. Hoe kun je dit oplossen? Je kunt de pompoen in zn geheel 10 minuten koken in een grote pan. Of je kunt hem een 20 minuutjes in de oven doen op 150 graden. De schil wordt daardoor zacht en dus kun je hem gemakkelijk verwijderen. Sommige mensen laten de schil er zelfs aan zitten en verwijderen alleen de pitten en zaden. Een nog makkelijkere oplossing is om pompoenstukjes (uit de diepvries) te kopen. Zo is pompoensoep maken wel erg makkelijk.
Benodigdheden (voor 4 kommen soep):
2 uien, gesnipperd
1 grote pompoen in stukjes of 450 gram pompoen stukjes
1 tl kurkuma
2 tl kerrie
snufje chilipeper
700 ml kokend water
1 bouillonblokjes
zout en peper
100 ml kookroom of kokosmelk
evt oregano
Bereiding
1. Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de ui aan.
2. Voeg de pompoenstukjes toe en bak deze even mee.
3. Bak vervolgens de kruiden 5 minuten mee, zodat de smaak goed kan intrekken. Zet het vuur wel wat lager.
4. Maak bouillon van het bouillonblokje met kokend water en voeg deze toe aan de soep.
5. Laat de soep ongeveer een kwartier zachtjes koken, tot de pompoenstukjes zacht zijn.
6. Pureer de soep met een mixer of blender.
7. Breng de soep eventueel op smaak met room of kokosmelk en nog wat oregano, zout en peper.
Pompoensoep is zo lekker. Ik maak het ook heel vaak.