Hongaarse Goulash wordt gegeten als soep of als stoofpot. Heerlijke winterse kost! Vaak heeft goulash een lange bereidingstijd, omdat het wordt gemaakt met rundvlees. Ik heb echter een recept voor jullie dat in 40 minuten op tafel staat: Goulash met varkenshaas. Lekker met aardappelpuree of rijst. Omdat dit gerecht er zo mooi uit ziet kun je het ook prima als kerstgerecht serveren.
Benodigdheden (voor 3 a 4 personen):
1 of 2 stukken varkenshaas
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 gele paprika, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 bak champignons, in vieren
2 el paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl karwijzaad
1 blikje tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
125 gram creme fraiche
200 gr doperwten
Bereiding:
1. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
2. Verhit een flinke klont roomboter in een braadpan en laat de boter heet worden. Bak de varkenshaas op middelhoog vuur rondom goudbruin, ongeveer 10 minuten. Laat daarna nog 6 minuten zachtjes garen.
3. Verpak de varkenshaas daarna in aluminiumfolie.
4. Bak in het braadvet de ui en knoflook glazig. Bak daarna ook de paprika’s en champignons enkele minuten mee.
5. Roer de paprikapoeder, chilipoeder, karwijzaad en tomatenpuree erdoor. Voeg de bouillontablet en een scheutje water toe. Laat de groenten zachtjes gaar worden.
6. Roer tot slot de creme fraiche en doperwten erdoor en warm nog enkele minuten mee.
7. Snijd de varkenshaas in plakken.
8. Giet de goulashsaus in een schaal en verdeel de plakken varkenshaas er boven op.